Random Post

Monday, 16 July 2012

MyDreamVacation : Phi Phi Island

Hai semua para pembaca blog Jari Plastik sekalian. Sungguh lama rasanya Labi-Labi tidak active dalam penulisan blog sejak kali terakhir Labi-Labi post entri.


Kali ini tanpa membuang masa, Labi-Labi nak share dengan anda semua satu tempat percutian yang ada dalam list TO GO Labi-Labi nie lah kan iaitu Phi Phi Island ataupun Pulau Phi Phi. Pulau ini terletak di Phuket Thailand. Para pengunjung yang berhasrat untuk ke pulau ini boleh pergi kesana melalui khidmat penerbangan tambang murah AirAsia ke Phuket ataupun melalui jalan darat daripada Perlis.


Pulau ini telah menjadi tumpuan para pelancong asing dan acap kali menjadi tumpuan para pembikin filem Hollywood untuk membuat penggambaran disini sebagai contoh "The Beach". Pantai disana menjadi pilihan adalah kerana keputihan pantainya dan kebiruan warna air lautnya.

Pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan disana ( sila rujuk gambar )
Speed Boat Tour
Maya Bay Camping
Berenang Bersama Jerung
Labi-Labi harap Labi-Labi dapat merealisasikan impian untuk pergi ke Phi Phi Islan ini kerana Labi-Labi memang minat gila dengan air laut dan hidupan marin.. Jadi anda boleh membantu Labi-Labi dengan klik mana-mana iklan nuffnang yang tertera sebagai sumbangan ikhlas anda kepada Labi-Labi


Click Sini untuk tabung LabiLabi

No comments:

Post a Comment